Blog

Sanal POS Nedir?

Sanal POS, dijital ödeme alanıdır. Normal POS cihazlarının sanal dünyadaki karşılığı olan sanal POS’ların internet alışverişlerindeki ödeme alanı olduğunu söylemek mümkündür. İnternetin gelişim göstermesiyle birlikte birçok alanda da yenilik ve değişimler meydana gelmektedir. Ödeme sistemleri, internetin gelişmesiyle birlikte kendisini yenileyen alanlardan bir tanesidir. E-ticaret sitelerinin yaygınlaşması ve kullanıcıların bu sitelerden alışveriş yapması, Sanal POS öneminin artmasına da neden olmuştur.

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde kullanıcıların ödeme yapması için belirli bir alanın bulunması gerekir. Normal POS’larda kartların bir cihaza okutulması gerekir. İnternet alışverişlerinde ise kart bilgilerinin bir ekrana yazıldığını görmekteyiz. İşte bu alan, Sanal POS olarak tanımlanabilen alandır. Kart bilgilerinizi bu ekranda bulunan alanlara girerek ödemenizi başarılı bir şekilde tamamlarsınız.

Sanal POS Nedir Nasıl Kullanılır?

Sanal POS nedir nasıl kullanılır sorusu, özellikle internet üzerinden yapılan alışverişler sırasında ön plana çıkar. İş yerleri, kredi kartları üzerinden ödeme alabilmek için Sanal POS’ları kullanmak zorundadır. Bu nedenle özellikle iş yerleri, Sanal POS’un ne olduğu ve nasıl kullanıldığı sorusuna cevap bulmak ister.

Müşteri, satın aldığı ürün / hizmet için ödemeyi internet sitesinin forum kısmına girdiği kart bilgileri ile yapar. Bu bilgiler, internet üzerinden ilgili bankaya aktarılır. Bu aktarımın güvenli olması çok önemlidir. Yani müşteri kredi kartı bilgilerinin 3. şahısların eline geçmemesi gerekir. Bu nedenle SSL şifreleme tekniğiyle uyumlu bir çalışma önemli bir yere sahiptir. Daha önceden provizyona alınan alışveriş tutarları banka tarafından üye iş yerinin hesabına aktarılır.

Sanal POS Kimler Alabilir?

Sanal POS kimler alabilir, özellikle iş yerlerinin cevabını aradığı bir sorudur. Şubeli olarak çalışan özel ve kamu bankaları tarafından Sanal Pos’lar verilir. Sanal Pos alımında ilk önemli husus şirketleşmedir. Bunun yanı sıra Sanal Pos alınabilmesi için genel hatlarıyla şu şartlar yerine getirilmelidir:

  • Ürün / hizmetler için yasal izne sahip olunmalıdır.
  • Özel veya kamu bankalarından biriyle anlaşma sağlanmış olmalıdır.

Şahıs firmaları Sanal Pos alabilmek için kimlik belgesi, vergi levhası, faaliyet belgesi veya oda sicil kaydı belgelerine sahip olmalıdır. Bunun yanı sıra ortaklık yapısı bulunan şirketlerde vergi levhası, sicil gazetesi, faaliyet belgesi ya da oda sicil kaydı, imza sirküleri gerekli olan belgeler arasında yer almaktadır.

Sanal POS için Ne Yapılmalı?

Sanal POS için ne yapılmalı sorusu kapsamında aşağıdaki adımların atılması gerektiğini belirtebiliriz:

  • Üye iş yeri formu doldurulmalı.
  • Üye iş yeri sözleşmesi imzalanmalı.
  • Sanal Pos kullanım sözleşmesi imzalanmalı.
  • Sanal Pos uygulama eğitimi ve uygulama testine tabi olunmalı.
  • Onaylama verilmesi sonucunda Sanal Pos web site ile entegre edilmeli.
  • Sistem kontrol edilerek uygulama geçiş yapılmalı.

Sanal POS Nasıl Entegre Edilir?

Sanal POS nasıl entegre edilir, iş yerlerinin web sitelerinde Sanal POS’u nasıl kullanacaklarını akıllara getiren bir sorudur. Üye iş yeri Sanal Pos başvurusunu ilgili bankaya yaptıktan sonra belirli bir süre beklemek durumundadır. Başvurunun onaylanmasıyla birlikte bankanın yolladığı bilgiler, web sitesinde bulunan Sanal Pos modülüne eklenerek işlem tamamlanmalıdır.

Sanal POS Ücreti Ne Kadar?

Sanal POS ücreti ne kadar, iş yerlerinin Sanal Pos almak için ne kadar ücret ödeyeceklerini önceleyen bir sorudur. Sanal Pos’ların web sitesine eklenmesi sırasında herhangi bir ücret talep edilmez. Fakat Sanal Pos üzerinden gerçekleştirilen tahsilatlarda belirlenmiş komisyon oranları üzerinden ödemelerin yapılması gerekir.

En güvenilir Sanal Pos alınarak müşteriden tahsilat işlemleri çok daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde yapılabilir. Bu husus, iş yerleri açısından bir hayli önemlidir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu