Teknoloji

Bilgisayarınızda Tek Bir Virüs Bırakmayacak En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları

İnternet dünyası dijital güvenliğinizi tehlikeye atacak sayısız virüs ve kötü amaçlı yazılımla dolu. Ne kadar dikkat ederseniz edin, siz hiç fark etmeden bunlardan biri bilgisayarınıza bulaşırsa iyi bir antivirüs programına ihtiyacınız var demektir. Gelin ücretsiz olarak kullanabileceğiniz en iyi antivirüs programlarına yakından bakalım. 

Son yıllarda internetin ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte sanal hayat ile gerçek hayat arasındaki çizgi neredeyse yok oldu. Bu nedenle sayısız kişisel verimiz artık internet dünyasında ya da dijital bir cihazda saklanıyor. Peki her an her yerde kapabileceğiniz bir virüse ya da kötü amaçlı yazılıma karşı bilgisayarınızı savunacak ve verilerinizi koruyacak bir virüs programı kullanıyor musunuz?

Webtekno editörleri tarafından hazırlanmış olan yazılım haberleri ve içeriklerini incelediğimiz zaman karşımıza hem oldukça kötü sonuçları olacak dijital tehditler hem de bunlardan korunmamız için gereken önlemler çıkıyor. Elbette bu önlemler arasında olmazsa olmazlardan bir tanesi güvenilir bir antivirüs programı kullanmak. Gelin ücretsiz olarak kullanabileceğiniz en iyi antivirüs programlarına yakından bakalım.

En iyi ücretsiz antivirüs programları:

  • Kaspersky Free Antivirus
  • Bitdefender Antivirus
  • Avast Free Antivirus
  • Microsoft Windows Defender
  • AVG AntiVirus Free
  • Avira Free Antivirus
  • Panda Free Antivirus
  • Malwarebytes Anti-Malware

Kaspersky Free Antivirus

Kaspersky Free Antivirus, son derece temel antivirüs hizmeti veren bir program. Süsten püsten ve çoğunu kullanmadığınız karmaşık özelliklerden uzak bir sisteme sahip. En dikkat çeken özelliği ise hızlı tarama yapabiliyor olması. Ücretli versiyonu da bulunan programın ücretsiz sürümünde bilgisayarınızı detaylı olarak tarayarak tüm virüsleri ve kötü amaçlı yazılımları ortaya çıkarabilirsiniz. Bu açıdan son derece başarılı bir performans sunduğunu söylemek mümkün.

Bitdefender Antivirus

Bitdefender Antivirus programının en dikkat çeken özelliği düşük sisteme sahip bilgisayarlarda bile yüksek performans gösterebiliyor olması. Ek özellikler sunmayan program, bilgisayarınızı detaylı olarak tarıyor ve tüm virüsler ile kötü amaçlı yazılımları ortaya çıkarıyor. Tamamen ücretsiz olarak kullanabileceğiniz Bitdefender Antivirus, basit ve kullanıcı dostu arayüzü sayesinde son derece kolay bir kullanım sunuyor. Arka planda çalışırken bile bilgisayarınızda kasma ya da yavaşlama yapmıyor.

Avast Free Antivirus

Avast Free Antivirus programı, ücretsiz olmasına rağmen en geniş özellikleri sunması ile dikkat çeken antivirüs programlarından bir tanesi. Dilediğiniz gibi özelleştirerek pek çok farklı kişisel ayar üzerinden tarama yapmanızı sağlayan programın ek özellikleri arasında parola yöneticisi, internet tarayıcı eklentisi, VPN hizmeti ve detaylı tarama bulunuyor. Elbette tüm bu özelliklerin en yüksek performansta çalışmasını beklemeyin ama yine de temel kullanım için son derece ideal.

Microsoft Windows Defender

Microsoft Windows Defender, Microsoft mühendisleri tarafından geliştirilmiş olan bir antivirüs programı olduğu için Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarda kusursuz bir performans sunuyor. Zaten Windows ile birlikte dahili olarak geliyor. Program son derece temel bir virüs ve kötü amaçlı yazılım koruması sunduğu için herkese hitap etmeyebilir ancak temel koruma için ideal bir programdır. Bazı ek yazılımlar ile Microsoft Windows Defender hizmetini güçlendirebilirsiniz.

AVG AntiVirus Free

AVG AntiVirus Free de pek çok ücretsiz antivirüs programı gibi oldukça temel bir virüs ve kötü amaçlı yazılım koruması sunuyor. Onu öne çıkaran özellik ise en düşük sistemlerde bile sorunsuz şekilde yüksek bir performans sunuyor olması. Özelleştirilebilir arayüzü sayesinde çok daha kişisel ayarlar üzerinden tarama yapabilirsiniz. AVG AntiVirus Free’nin dosya ayıklama özelliği ile bilgisayarınızın kıyısında köşesinde unutulmuş olan hasarlı dosyaları tespit ederek sorunu çözebilirsiniz.

Avira Free Antivirus

Oldukça düşük bir dosya boyutuna sahip olan Avira Free Antivirus programı, bu özelliği sayesinde tüm bilgisayarlarda rahatlıkla kullanılabilir. Sayısız özelleştirme seçeneği ile çok daha kişisel ayarlar üzerinden tarama yapabileceğiniz programın ücretli versiyonu yanında pek çok ek özellik ile geliyor. Ancak herhangi bir ücret ödemeden de Avira Free Antivirus ile tarama yapabilir ve güvenlik duvarı yöneticisi ile bir dijital savunma hattı oluşturabilirsiniz.

Panda Free Antivirus

Orta seviye sistemlerde yüksek performans sunması ile öne çıkan Panda Free Antivirus, kullanıcılarına temel koruma hizmeti sunan antivirüs programlarından bir tanesi. Tamamen ücretsiz olarak kullanabileceğiniz Panda Free Antivirus sınırlı bir VPN hizmeti ile birlikte internet tarayıcılarınız için de bir güvenlik eklentisi sunuyor. Programın basit ve kullanıcı dostu olan arayüzünü dilerseniz kişiselleştirerek çok daha keyifli bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Malwarebytes Anti-Malware

Malwarebytes Anti-Malware için bir antivirüs programı demek doğru olmaz, kendisi daha çok tamamlayıcı koruma sunuyor diyebiliriz. Microsoft Windows Defender gibi dahili olarak gelmiş olan bir antivirüs programı kullanıyorsanız yanında bir de Malwarebytes Anti-Malware programını kullanmayı düşünebilirsiniz. Mevcut korumaya destek olmakla beraber istenmeyen reklam yazılımlarını da başarılı bir şekilde bilgisayarınızdan kaldırıyor. Programı tek başına kullandığınız zaman var olan virüs ve kötü amaçlı yazılımlar yok edilecektir ancak yenileri için gelişmiş bir koruma sunmayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu