Haberler

2022 için bilmeniz gereken 5 dijital pazarlama trendi

2022 dijital pazarlama trendleri, dijital pazarlamada modern stratejilerin en yüksek düzeyde uygulanacağının habercisi konumunda. Özellikle teknolojik ilerlemeler 2022 dijital pazarlama trendleri kapsamında son derece önemli bir yer edinmektedir. Yapay zeka kullanımı, sohbet robotları, sesli asistanlar, otomasyon sistemleri ve dijital asistanlar; 2022 dijital pazarlama trendleri arasında en ön plana çıkanlar. Yapay zeka teknolojisinin yoğun olarak kullanıldığı modern dijital pazarlama trendleri arasında Google’ın SEO kurallarında yapmış olduğu yeniliklere adaptasyon da önem arz ediyor.

2022 dijital pazarlama trendleri

2022 dijital pazarlama trendleri, Google’ın yayınlamış olduğu yeni SEO kuralları kapsamında değerlendirilerek belirleniyor. Google tarafından revize edilen SEO kuralları, web sitelerinde yapay zeka temelli sistemlerin kullanılmasını neredeyse zorunlu kılıyor. Revize edilen SEO kurallarında en dikkat çeken durum ise fiziksel kullanıcı deneyiminin ön plana alınması.

Dijital pazarlamada yapay zeka dönemi

Dijital pazarlamada yapay zeka dönemi ilk sırada bulunan yapay zeka kullanımı, önceki dönemlere göre çok daha verimli boyutta. Daha önce dijital pazarlamada yapay zeka, raporlama faaliyetlerinde kullanılırken 2022 itibariyle web siteler için hayati bir konuma ulaşması beklenmektedir.. Yapay zeka, kullanıcı ve müşterilerin;

  • Yönelimlerini
  • Alışkanlıklarını
  • Satın alma işlemlerini
  • Tarama geçmişini

raporlayarak web platformlar için en uygun analizleri sunacaktır. Böylelikle dijital pazarlamada strateji geliştirmek daha kolay bir hal alacaktır.

Sesli asistanlar ve otomatik sohbet robotları

Sesli asistanlar ve otomatik sohbet robotları kapsamında en dikkat çeken yenilik ise sesli asistanların dijital alışverişteki konumu üzerine oldu. Yapılan araştırmalara göre 2022 yılının sonuna kadar sesli asistanlar üzerinden yapılan alışverişin, toplam dijital alışverişte %18’lik dilime ulaşması bekleniyor.

Mobil pazarlama olanakları

Mobil pazarlama olanakları 2022 dijital pazarlama trendleri kapsamında değerlendiriliyor olsa da geçmiş dönemlerde de mobil pazarlama olanakları ön plana çıkıyordu. Bu kapsamda mobil cihazlar üzerinden kullanımı yönelimlerinin tayin ediliyor olması, web siteleri için mobil entegrasyonun hayati bir noktaya ulaşmasına sebep oldu. 2022 yılında mobil entegrasyon zorunluluğu, daha belirgin olacak.

Daha Fazla İletişim Kanalı

2022 dijital pazarlama trendleri, geleneksel yaklaşımlardan da izler taşıyor. Klasik pazarlama stratejilerinden olan; “daha fazla iletişim kanalı daha fazla müşteri demek” mottosu 2022 yılında geçerliliğini en yüksek perdeden sürdürecek. Artık işletmeler ve kurumlar dijital dünyanın tüm iletişim kanallarına adapte olmak zorunda kalacak.

Dijital Asistanlar ve Pazarlama Otomasyon Sistemleri 

2022 dijital pazarlama trendleri kapsamında dikkat çekici bir diğer yenlikte pazarlama otomasyon sistemleridir. Bu sistemler manuel yapılan birçok görevin otomatik olarak yapılmasını sağlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu